ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
ISO 14001 Belgesi, Çevresel Sormluluk, Çevre Planı, Süreç İyileştirme, Çevresel Etki, 14001 Standardı, iso 14001:2015
Özellikle ihracat yapan firmalarımızın uluslar arası pazarda ürünlerini satabilmeleri için gerekli olan BRCGS Global Gıda Güvenliği belgeleri üreticiler için farklı kategorilerde BRC Food, BRC IoP Ambalaj, hizmet firmalarında BRC Storage Depolama Dağıtım, BRC A&G Acente ve Aracılar IFS Belgesi, IFS Food, IFS Komisyoncu, IFS Lojistik belgelerinin alınması ile ilgili sistem kurulumu, danışmanlık ve eğitim süreçlerini gerçekleştiriyoruz.
Diğer Gıda Güvenliği belgeleri incelemek için tıklayınız…
Temel Gıda, İyi Tarım, Ülkesel ve Bölgesel Ürün Belgeleri,
Sistem Belgeleri konusunda kısa bilgiler.
SA 8000, ISO 26000, WRAP, SEDEX/SMETA, BSCI Sosyal Uygunluk Denetimleri öncesinde danışmanlık hizmeti.
ISO 26000 Nedir?
Yasal şartlara ve ulusal mevzuata uyumun yanı sıra toplum, çevre, kültür ile ilgili global bir çerçeve sağlayan bir standarttır. ISO 26000:2010 versiyonu kılavuz niteliğinde oluşturulmuş ve yol gösterme özelliğine sahiptir.
ISO 26000 Ne İşe Yarar?
Kuruluşların rakiplerinden ön plana çıkabilmesine ve daha itibarlı olmasına katkı sağlar.
Kurum kültürü çalışan bağlılığı ve süreçlerin daha fazla sahiplenilmesi gerçekleşir.
Müşteri memnuniyeti ve çalışan memnuniyetini arttırır.
Diğer ilgili taraflar ve paydaşların bağlılığını arttırır.
ISO 26000 Sertifikası Nasıl Alınır?
Öncelikle sistemin firma da kurulabilmesi ve yönetilebilmesi hatta diğer sistemlr ile entegre hale getirilmesi için danışmanlık ve eğitim hizmeti alınmasını tavsiye ederiz. Firmanızın faaliyet konusu, çalışan sayısı çalışma kapsamına göre hizmet süresi belirlenmektedir.
Ön denetim sonrası raporlama yapılarak yol haritası planlanır. Dökümantasyon, uygulama ve eğitim faaliyetleri sonrası sertifikalandırma yapılacak kuruluş seçimi sonrası denetim gerçekleştirilir. Denetim sonrası uygunsuzlukların giderilmesi ve belgenin alınması ile süreç tamamlanır.
SEDEX / SMETA Nedir?
SEDEX kısaca global tedarikçi veri tabanı olarak nitelendirilebilir. Sosyal imkanlar, çevre faaliyetleri, çalışma koşulları, iş ahlakı etik kurallar, iş sağlığı ve güvenliği konularını içeren SMETA kriterleri denetimi sonrası SEDEX veri tabanına performans kaydı gerçekleştirilir. SMETA 6.1 Versiyonu en güncel kriterleri içermektedir. 2 seviye ve 3 üye ana grubu bulunmaktadır.
SEDEX Denetimlerinin Amacı
SEDEX Sertifika Kaydı Nasıl Yapılır?
Denetim sonrasında işletmenin Çevre, İK, İSG, kalite, Etik, Sosyal imkanlar, mevzuatlara uyum performasının bağımsız raporlanması ile kayıt aşamasına geçilir. Bu denetim öncesinde SEDEX danışmanlık hizmeti alınması rapor sonucu ortaya çıkabilecek potansiyel uygunsuzlukları azaltılmasında fayda sağlayacak , para ve zaman kaybını engelleyecektir.
ISO 14001 Belgesi, Çevresel Sormluluk, Çevre Planı, Süreç İyileştirme, Çevresel Etki, 14001 Standardı, iso 14001:2015
ISO 50001 Belgesi, Enerji Verimliliği, Yenilenebilir Enerji Kullanım Performansı, Enerjinin Yönetimi, ISO 50001:2018 Sertifikasyonu, ISO 50001:2011 Belgelendirme
FSC Belgelendirme, Orman Yönetimi, Orman Yönetim Konseyi, COC, FSC-COC
ISO 14064 Standardı, ISO 14067 Sertifikası, PAS 2050 Karbon Ayakizi Belirleme, Sera gazı Salınım Yükü Hesaplama, Yeşil enerji, Karbon Ayak İzi Doğrulaması, Envanteri ve Doğrulanması Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA)
Aşağıda belirtilen konuların ayrıntılarına ana başlıklara tıklyarak ulaşabilirsiniz.
CE Belgelendirme sürecinde öncelikle, ürünün hangi direktif kapsamında değerlendirilebileceği ve ürün ile ilgili güvenlik standartları ve harmonize standartların belirlenmesi esas alınmalıdır.
Ürün direktifi ve uygunluk değerlendirme sınıfına göre ürünle ilgili üreticinin CE Deklerasyonu CE Uygunluk Beyanı, AT Uygunluk Beyanı vermesi yeterli olabilmektedir. Bunun yanında Tip Onayı, Tip Uygunluğu durumlarında Onaylanmış Kuruluş tarafından testlerin yapılması veya yapılmış olan testler ve teknik dosyanın uygunluk değerlendirilmesinin yapılması gerekmektedir.
Makina CE Belgesi, Makine Güvenliği Sertifikası, Makine Emniyeti Risk Analizi, Makina CE Belgelendirme, 2006/42/AT, 2006/42/EC, Yeni Yaklaşım 98/37/EC sayılı Makine Direktifi konularında; ayrıntılı bilgilere ulaşabilir ve şirketimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Makine Güvenliği uygunluğunun değerlendirilmesi amaçlı; gürültü ses, titreşim, izolasyon, yüksek gerilim, alçak gerilim, kaçak akım, topraklama gibi testlerin yanı sıra makinanın kullanımında ki risk faktörlerinin tayini ve analizi konularında destek sunabilmekteyiz.
Elektromanyetik Uyumluluk, Enerji Yayılımı, EMC Emisyon, Duyarlılık, EMC CE Belgesi, EMC Testleri, 2014/30/AB Elektromanyetik Uyumluluk Yönetmeliği, Elektronik Ürün Güvenliği, Elektrostatik Etkilenme, Elektromanyetik Uyumluluk Tayini konularında; ayrıntılı bilgilere ulaşabilir ve şirketimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
LVD CE Belgesi , 2014/35/EU Direktifi , Alçak Gerilim Direktifi, Düşük Voltaj Direktifi LVD Direktifi, Alçak Gerilim Yönetmeliği; Elektrikle çalışan aynı zamanda elektronik kompanent, ekipman ve basit makinaların CB Belgesi konularında; ayrıntılı bilgilere ulaşabilir ve şirketimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
2017/745 Medikal Cihazlar, Tıbbi Cihaz CE Belgesi, Teşhis, Tanı Tedavi ve Önleme amaçlı Medikal Ekipmanların CE Belgelendirmesi, KKD Direktifi, 2016/425 Direktifi, Kişisel Koruyucu Ekipman, Koruyucu Amaçlı Ürünlerde CE Belgesi, Kişisel Koruyucu CE İşareti, BRC Medikal Cihaz konularında; ayrıntılı bilgilere ulaşabilir ve şirketimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.