AMBALAJ VE GIDA GÜVENLİĞİ İLİŞKİSİ - I
 
Günümüzde gelişen kalite ve hijyen standardları, özellikle Avrupa Birliği’nin direktifleriyle gıda sektörünün ve buna bağlı olara gıda ambalajı sektörünün iç ve dış pazarlardaki rekabet gücünü etkilemektedir. Gıda sanayinde ambalaj; içine konulan gıdaların, son tüketiciye, bozulmadan, en az
toplam maliyetle güvenir bir şekilde ulaştırılmasını ve tanıtılmasını sağlayan bir  araç olarak tanımlanabilir. Üretimi tamamlayan bir işlen olan ambalajlamada, yanlış ambalaj seçimi ve kusurlu ambalaj uygulamaları, gıda işlemede yararlanılan üstün teknolojinin önemini yitirmesine neden olabilir ve önemli ölçüde kalite kayıplarına yol açabilir. Ambalajın temel fonksiyonları; renk, koku, kıvam ve beslenme kayıplarına karşı koruma, kimyasal, biyolojik ve fiziksel bulaşmalara karşı koruma, oksijen, karbondioksit ve suyu kontrol  etme, istiflenebilme, pazarlama, performans ve bilgi verme şeklinde gruplandırılabilir. Bunlardan ön önemlisi koruma fonksiyonudur. Diğer bir deyişle; işlenmemiş taze ürünleri taze halde, işlenmiş ürünleri ise işlem sonrası özelliklerini koruyarak istenilen kalitede tüketiciye ulaştırmaktır.
 

GENEL KATILIMA AÇIK EĞİTİMLERİMİZ


Mayıs Ayı Eğitimlerimiz

Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001:2000)
Tarih: 11-12 Mayıs
Ücret: 240 YTL+KDV
Seminer Yeri: İzmir

Kuruluş İçi Kalite Tetkikçi(ISO 19011)
Tarih: 18-19 Mayıs
Ücret: 200 YTL+KDV
Seminer Yeri: İzmir

Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyonu (ISO 9001:2000)
Tarih: 16 Mayıs
Ücret: 140 YTL+KDV
Seminer Yeri: İzmir

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi(ISO 22000:2005)
Tarih: 25-26 Mayıs
Ücret: 260 YTL+KDV
Seminer Yeri: İzmir

HACCP'den ISO 22000:2005'e Geçiş
Tarih: 29 Mayıs
Ücret: 150 YTL+KDV
Seminer Yeri: İzmir

  Detaylı bilgi için tıklayın..

EĞİTİMLERDE ÖDEME
Eğitim katılım bedelinin ödenmesinde Finansbank Kredi Kartına 5 Taksit İmkanı
  Diğer kredi kartları ile tek seferde ( taksitsiz) ödeme yapılabilir.


ANKET SONUÇLARI -2007 NİSAN-

Danışmanlık firmasını seçerken en çok dikkat edilen ve irdelenen husus nedir?
       
Danışmanlık firmasının kurumsal yapıda olup olmadığı 47 oy 26.6%

Danışmanlık firmasının verdiği hizmetin süresi ve çalışma planına uyumu 33 oy 18.6%

Danışmanlık firmasının vereceği eğitimlerin sayısı ve içeriği 24 oy 13.6%

Danışmanlık firmasına ödenecek ücretin ne kadar olduğu ve uygun ödeme koşulları 28 oy 15.8%

Danışmanlık firmasının referanslarının ve tecrübesinin yeterliliği 45 oy 25.4%

 
Toplam Oy: 177
 
 
ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ VE AKDENİZ BESLENME ŞEKLİNDEKİ YERİ
 
Zeytinyağı, açık rengi ve eşsiz lezzeti ile ayrı bir özelliğe sahiptir. Yağın, kendine has lezzeti ve aroması, yapısında düşük konsantrelerde çok çeşitli bileşen olmasından kaynaklanır.

Beslenmede önemli yeri olan zeytin yağının,  Akdeniz insanının beslenmesinde de önemi büyüktür. Enerjinin %15 ' ini karşılar. Yapılan çalışmalar, Akdeniz ülkelerinde kandaki kolesterol seviyesinin ve koroner kalp hastalıkları tekrarının daha az olduğunu göstermiştir. Kanser, Avrupa' daki ölümlerin %20' sini oluşturmaktadır. Bununla beraber, Kuzey ve Doğu Avrupa' da kanser ölüm oranı en yüksek seviyede iken, Akdeniz ülkelerinde kanser ölüm oranı en azdır. Kanser ölümlerinin % 35' nin (%10- %70 arası) beslenme faktörlerinden kaynaklandığı anlaşılmıştır.

 

HACCP'den ISO 22000'e GEÇİŞ DANIŞMANLIK ve EĞİTİM HİZMETLERİ
 
ISO 22000:2005 Standardına Geçiş Aşamasında Kuruluşuna Artı Değer Kazandırıyoruz
 
 

STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON- I
 

Mikroorganizmaların, tüm canlılar gibi uygun ortamlar bulduklarında beslenerek çoğaldıklarını, toprak, hava, insan vücudu ve tüm çevremizde yer aldıklarını biliyoruz.

Üretilen gıdaların hastalık yapıcı mikroorganizmalardan uzak olması gerekir. Ameliyathane, diyaliz, yoğun bakım, transplantasyon ve yenidoğan bebek ünitelerinin de hava ve donanım malzemelerinin belirli standartlara uyması söz konusudur.

Dirençli mutantlar oluşturabilen, çevre şartlarına uyan sporlu şekillere dönüşebilen mikroorganizmaların, istenmediği durumlarda tamamen veya kısmen yok edilmesinin gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Gıda sektöründe, medikal ve sağlık sektöründe sterilizasyon ve dezenfeksiyon ile ilgili tanımların öncelikle bilimesinde yarar vardır.


EUROCONS 'TAN HABERLER

NİSAN AYINDA EUROCONS İLE ÇALIŞMAYA BAŞLAYAN FİRMALAR;

DURUKAN ŞEKERLEME SAN. VE TİC.  A.Ş.
Firmanın iştigal konusu: Şekerleme üretimi ve satışı
HACCP’ den ISO 22000:2005 ‘ e geçiş Sistem çalışmaları yapılıyor.


EKİM AMBALAJ PLASTİK KİMYA İNSAAT NAK. SAN. VE TİC. LTD. STİ.
Firmanın iştigal konusu: Mukavva ambalaj üretimi satışı ve ihracatı
ISO 9001:2000
Sistem çalışmaları yürütülüyor.


MEDİSER TIBBİ CİHAZLARI VE ELEKTRONİK SAN.TİC.LTD.ŞTİ.
Firmanın iştigal konusu: Medikal tıbbi cihaz üretimi, ithalatı, satışı ve satış sonrası hizmetleri
ISO 13485:2003 Sistem çalışmaları yürütülüyor.

ALTINAY ŞEKERLEME SAN. TİC. A.Ş.
Firmanın iştigal konusu: Şekerleme üretimi ve satışı
ISO 22000:2005 Sistem çalışmaları yürütülüyor.

SANDA MOBİLYA DEKORASYON SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Firmanın iştigal konusu: Mobilya üretimi ve satışı
ISO 9001:2000 ve ISO 14001:2004  Sistem çalışmaları yürütülüyor.

TEMPO SPOR MALZEMELERİ LTD.ŞTİ.
Firmanın iştigal konusu: Metal aksamlı spor aksamları üretimi ve satışı
ISO 9001:2000 Sistem çalışmaları yürütülüyor.

PROFJEN JENERATÖR ELEKTRİK VE MLZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
Firmanın iştigal konusu: Jeneratör üretimi satışı ve satış sonrası hizmetleri
ISO 9001:2000,  ISO 14001:2004 ve OHSAS 18001 Sistem çalışmaları yürütülüyor.

TEKNOSER SERACILIK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ.
Firmanın iştigal konusu: Sera kurulum hizmetleri metal aksam üretimi
ISO 9001:2000 Sistem çalışmaları yürütülüyor.

   


Not: Eğer mail listemizden çıkmak istiyorsanız. Lütfen E-Mail yollayınız.
Telif Hakkı © 2003-2007 EUROCONS Eğitim Danış. ve Kal. Hiz. San.Tic. Ltd. Şti.